Fahéjas szívek
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi só
- 3 evőkanál tejföl
- 25 dkg liszt.
Elkészítés:
A cukrot keverjük habosra a vajjal, és a liszt kivételével keverjük bele az összes hozzávalót. Hozzáadjuk a lisztet,, majd a tésztát hagyjuk 20 percet pihenni. A tésztát 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a szíveket. A sütiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. A kihűlt kekszeket fahéjas porcukorral szórjuk.
Hasonló receptek
Nyári kompót vanília fagylalttal és mandulával
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Töltött körte
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes
Túrós pille
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes