Almás csirkeleves
Hozzávalók:
- 4 személyre
- 1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg)
- 2 közepes nagyságú borízű alma
- 1 dl tejföl
- 1-1 evőkanál kristálycukor és liszt
- só
- késhegynyi őrölt fahéj
- ízlés szerint törött fehér bors.
Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom. A csirkeaprólékot puhára főzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.
Hasonló receptek
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsóleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Gombás burgonyaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes