Tárkonyos pulykaragu leves
Hozzávalók:
- 40 dkg filézett pulykamell
- 1 fej kockára vágott vöröshagyma
- 20 dkg kockára vágott burgonya
- 1 liter húsleves
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 tojássárgája/kukoricakeményítő
- petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín
- tárkony
- rizsliszt
- bors
- só
Elkészítés:
A hagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a felkockázott húst. Egy kicsit megpároljuk, felengedjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beleszórunk 1-2 kávéskanál friss vagy szárított tárkonyt és lassú tűzön 20 percig főzzük. Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és a fehérrépát, majd pár perc múlva a burgonyát is. Amikor minden megfőtt, levesszük a levest a tűzről. Felverjük a tojássárgáját, összekeverjük a tejszínnel, majd beleöntjük a levesbe és összekeverjük. Ekkor már nem szabad a levesnek főnie, mert összekaphatja a tejszínt.
Hasonló receptek
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű sajtleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kókuszleves zöldségekkel
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes