Juhtúrós burgonya
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg juhtúró
- 3 tojás
- 3 dl tej
- 2 púpozott evőkanál vaj
- só.
Elkészítés:
A héjában főtt krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sütőedényt egy kanálnyi vajjal kikenjük, elterítjük benne a reszelt krumpli felét, rámorzsoljuk a juhtúrót, befedjük a maradék krumplival. Ízlés szerint sózzuk. A másik kanál vajat felolvasztjuk, összekeverjük a tejjel és a tojással, a krumplira öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
Hasonló receptek
Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajttal sült édesburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spárga spenótmártással
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes