Túrós pite (szalakális)
Hozzávalók:
- A tésztához: 25 dkg liszt
- 2 csapott kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál szalalkáli
- 5 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás (egész)
- krém: 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 vaníliás cukor
- 50 dkg túró
- kb. 3-4 evőkanál citromlé
- mazsola
Elkészítés:
Tészta: 25 dkg liszt, 2 csapott kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szalalkáli, 5 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojás (egész). Ezt mind jól összedolgozzuk, ha kemény lenne a tészta, tehetünk bele egy pici tejet. A tésztát két egyenlő részre osztjuk és vékonyra nyújtjuk. Egy közepes tepsi hátát bekenjük margarinnal és két lapban kisütjük.#Krém: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 vaníliás cukor, 50 dkg túró, kb. 3-4 evőkanál citromlé, mazsola. Külön keverjük ki (mixerrel) a túrót a citromlével és külön a margarint, a porcukrot és vaníliás cukrot. Majd összekeverjük a két masszát és jó alaposan kikeverjük mixerrel. A mazsolát csak ezután szórjuk bele. Megtöltjük a lapokat és egy napig állni hagyjuk, hogy jól megpuhuljon a tésztája.
Hasonló receptek
Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Töltött alma (2 főre)
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Linzerkarika (tej és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes