Mrs. Lipton meggyes lepénye

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj/margarin
  • 4 tojás
  • 15 dkg kristálycukor + 10 dkg porcukor
  • 80 dkg magozott meggy

Elkészítés:

Először a meggyet összekeverjük a porcukorral és állni hagyjuk. A tésztához a vajat/margarint a kristálycukor felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral fényesre verjük és óvatosan belekeverjük a margarinos keverékbe. Beleszórjuk a lisztet is és vigyázva összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük, tetejét megrakjuk a kinyomkodott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon fél óra alatt megsül. Amint kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét kristálycukorral. Nagyobb (sütő-méretű) tepsiben süssük, hogy ne legyen túl vastag!

Hasonló receptek

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Keksztorta (sütés nélkül)

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Bazsalikomos citromos pite

Desszert, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: