Mrs. Lipton meggyes lepénye
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg puha vaj/margarin
- 4 tojás
- 15 dkg kristálycukor + 10 dkg porcukor
- 80 dkg magozott meggy
Elkészítés:
Először a meggyet összekeverjük a porcukorral és állni hagyjuk. A tésztához a vajat/margarint a kristálycukor felével habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A tojások fehérjét a maradék kristálycukorral fényesre verjük és óvatosan belekeverjük a margarinos keverékbe. Beleszórjuk a lisztet is és vigyázva összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe terítjük, tetejét megrakjuk a kinyomkodott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 200-220 fokon fél óra alatt megsül. Amint kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét kristálycukorral. Nagyobb (sütő-méretű) tepsiben süssük, hogy ne legyen túl vastag!
Hasonló receptek
Feketeerdő torta
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes