Ragus penne
Hozzávalók:
- 1 csomag penne tészta
- 20-25 dkg csiperke gomba
- 10-15 dkg füstölt húsos szalonna
- 1-2 tejszínes tömlős sajt
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát bő, lobogó sós vízben kifőzzük. Amíg elkészül, egy serpenyőben az előre kis kockára összevágott szalonnát lepirítjuk, majd hozzáadjuk az ugyancsak összevágott gombát és összesütjük. A tömlős sajtot ízlés szerint belenyomjuk és összeforraljuk. Itt szoktam még beletenni egy kis főzőtejszínt is. Megszórom, szerecsendióval, borssal, sóval és petrezselyemzölddel. Egy tűzálló tálba öntöm majd a kifőtt tésztával összekeverem és egy két percre a sütőbe dugom. Friss salátával tálalom. Jó étvágyat hozzá.
Hasonló receptek
Brokkolis lazac
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májas rizottó
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Dómika
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes