Sült rizs csirkével, sonkával
Hozzávalók:
- 25 dkg konyhakész rizs
- 40 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg főtt sonka
- 1 piros húsú paprika
- 20 dkg póréhagyma
- 55 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál olaj
- kevés cseresznyepaprika-krém
- 2 evőkanál szójaszósz
- curry
- só
- fehér bors
Elkészítés:
A rizst forrásban lévő sós vízben készre főzzük. Közben a csirkemellet és a sonkát széles csíkokra metéljük. A paprikát apróra feldaraboljuk. A póréhagymát hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felkarikázzuk. A csiperkegombát felszeleteljük. Teflonserpenyőben a csirke- és sonkacsíkokat a forró olajon megsütjük, sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban a paprikát, a pórét és a gombát 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a hús- és sonkacsíkokat, valamint a lecsöpögtetett rizst és együtt nagy lángon, állandó kevergetés közben átsütjük. Végül 2 evőkanál vizet keverünk bele, cseresznyepaprika-krémmel, szójaszósszal és curryvel ízesítjük.
Hasonló receptek
Petrezselymes-tojásos tésztasaláta
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes
Pagi tál
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgarépacsók
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes