Májas sajttekercs
Hozzávalók:
- 30 dkg trappista sajt
- 30 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- kis fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 5 dkg vaj
- majoránna
- bors
- só.
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra vágom és serpenyőbe téve üvegesre olvasztom. A vöröshagymát ebben a zsiradékban megfonnyasztom. A zöldpaprikát apró darabokra vágva szintén hozzáadom, a májat vékony csíkokra vágva hozzákeverem és majoránnával, borssal ízesítem. Kb. 20 percig párolom-sütöm. Amikor a máj megsült, leveszem a tűzről és hagyom kihűlni. Megsózom, turmixba teszem az 5 dkg vajjal és pépesítem. Amikor ezzel készen vagyok, kiterítek egy nagyobb alufóliát. A sajtot lereszelem és egy teflon edényben állandóan kevergetve felolvasztom kb. 5 perc alatt. Rögtön az alufóliára teszem és kinyújtom. Rákenem a pépesített májat apránként, majd szorosan feltekerem. Alufóliába betekerem és a hűtőbe rakom egy napra. Szeletelve tálalom.
Hasonló receptek
Kapros csirkemell
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres vaddisznópörkölt
Húsétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Dalmát karaj bundában
Húsétel, Nehéz
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes