Gomba tésztával
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hegyes erős paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- 1 kis csokor petrezselyem
- 40 dkg csavart tészta
- reszelt parmezán
Elkészítés:
A gombát megtisztítjuk, fölszeleteljük, a fokhagymát finomra aprítjuk. A paprika csumáját kimetszük, a húsát karikákra vágjuk, majd az olajban hamar megfonnyasztjuk. Ekkor belekerül a gomba, amit közepes lángon 10 percig párolunk. Félidőben kissé megsózzuk és fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. Közben a tésztát kifőzzük, majd leszűrjük. Öszzekeverjük a pirított gombával és parmezánnal hintjük meg.
Hasonló receptek
Zabpelyhes túrógombóc
Egytálétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes
Kéksajtos tészta barnahagymával
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás túrógombóc
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes