Borsófőzelék
Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó
- 5 evőkanál étolaj
- 2,5 kiskanál só
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- cukor
- víz
Elkészítés:
1, 5 evőkanál lisztből és 3 dl olajból rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselymet és a pirospaprikát, majd felengedjük 1, 5-2 dl vízzel. Csomómentesre keverjük és a megfőtt zöldborsóhoz adjuk. Kevergetve újra forraljuk.
Hasonló receptek
Sertéscomb kolbászos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj rizottó
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes