Diós zabpehelykása
Hozzávalók:
- 2 csésze zabpehely
- 2 csipet tengeri só
- 1 csésze mazsola
- 1 csésze dió durvára vágva
- 2 alma egészben.
Elkészítés:
A zabpelyhet 3x-os mennyiségű vízben sóval együtt főzzük. Beletesszük a mazsolát, a diót, együtt kevergetjük 15-20 percig. A tűzről levéve fedő alatt tartjuk 5-10 percig. Tálalás előtt belekockázzuk az almát héjastul. Tálkákban kínáljuk.
Hasonló receptek
Szalonnás-sonkás töltött burgonya
, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Házi sajt, I.
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Érlelt sajt
, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes