Csirkegombóc
Hozzávalók:
- 200 g főtt csirkehús
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- só
- 2 evőkanál zabpehely (20g)
Elkészítés:
A csirkehúst bőröstől megdaráljuk, elkeverjük a tojássárgájával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a felvert tojást könnyedén belekeverjük. 4 gombócot formázunk. Forrásban lévő sós vízben addig főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
Hasonló receptek
Tonhal aszalt szilvával
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás-sonkás csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkemájas krokett
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes