Csirkehúsos egytál

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 piros pritamin- vagy kaliforniai paprika
  • 15 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,25 dl fehérbor
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 kiskanál só
  • 1/4 kiskanál bors
  • 1 kiskanál töröttpaprika
  • 1 doboz konzervkukorica (280 g)
  • 4 evőkanál tejszín

Elkészítés:

A húst kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. Kiszedjük a paprika magházát és a hússal egyforma darabokra vágjuk. Megtisztítjuk a gombát és vékony szeletekre vágjuk, a hagymát pedig apró kockákra. Az így előkészített hozzávalókat a felsorolás sorrendjében kevés olajon külön-külön megpirítjuk és kiszedjük. A bort és a fűszereket a pirításból visszamaradt léhez adjuk és felforraljuk. Belekeverjük a megpirított hozzávalókat és fedő alatt pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kukoricát és a tejszínt és együtt főzzük. Ízesítjük és tálaljuk. Vajon forgatott rizs vagy bagette illik hozzá.

Hasonló receptek

Burgonya csőben sütve

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lecsó

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra

Spenótkrémes makaróni

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: