Sült spenót
Hozzávalók:
- 200 g f?tt sonka
- 900 g fagyasztott spenót
- 6 tojás
- 100 g parmezán (frissen reszelt)
- 10 púpos ev?kanál zabpehely
- 2 ev?kanál vaj
- 2 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió#A salátához: 3 nagyobb paradicsom
- 400 g mozzarella
- 5 ev?kanál olívaolaj
- 3 ev?kanál vörösborecet
- 1/2 csokor bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A főtt sonkát és az apró kockára vágott vöröshagymát dinszteljük meg a vajban. Nyomjuk hozzá a fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótot és olvasszuk fel (közben kevergessük meg). A tojást a zabpehellyel és a parmezánnal verjük habosra, öntsük a spenótra és az egészet ízesítsük a fűszerekkel. Egy sütőlapot alaposan vajazzunk ki, szórjuk meg a zabpehellyel és simítsuk rá a spenótos masszát. Szórjunk a tetejére vajforgácsot és előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük kb. 30 percig. Közben mossuk meg a paradicsomot és a mozzarellával együtt szeleteljük fel. A paradicsom és mozzarellakarikákkal felváltva rakjunk körbe egy nagy tányért és 20 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Az öntethez keverjük össze az ecetet a sóval, majd apránként, folyamatos keverés mellett (habverővel) dolgozzuk hozzá az olajat. A sűrű mártással öntözzük meg a paradicsomot és a mozzarellát. Ha a spenót kissé kihűlt, daraboljuk fel. A salátával tálaljuk. Könnyű, olasz vörösbor illik hozzá.
Hasonló receptek
Csőben sült brokkoli/karfiol
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes