Töltött burgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 800 g burgonya
  • 100 g tolnai (vagy más zsírszegény) sajt (reszelt)
  • 30 g margarin
  • 100 ml kefir
  • fehér bors ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt még forrón meghámozzuk és hosszában kettévágjuk. A belsejét kikaparjuk úgy, hogy burgonyában kb. 2 cm szél maradjon. A kikapart burgonyatörmeléket margarinnak, kefirrel, reszelt sajttal és sóval kikeverjük és a burgonya üregébe visszatöltjük. A burgonyákat kikent tűzálló tálba rakjuk és szép pirosra sütjük. Tálaláskor zöldpetrezselyemmel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Juhsajtos burgonyaszuflé

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajttekercs

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótpogácsa

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: