Gombás lencsekrémleves (húsmentes)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 20 dkg sampinyon gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük, majd levével együtt gépi mixerrel pépesítjük. Aki nem szereti a héját, át is passzírozhatja. Az apróra vágott hagymát kicsit megfuttatjuk az olajon, beletesszük a kis szeletekre vágott gombát, megsózzuk, majd a saját levében megpároljuk. Borsozzuk, paprikázzuk. Hozzáadjuk a lencsepürét. Ha szükséges, kicsit felöntjük vízzel, beletesszük a tejfölt és összeforraljuk.

Hasonló receptek

Spenótos lasagne (Húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Cukkinis lepény

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: