Gombás lencsekrémleves (húsmentes)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg lencse
  • 20 dkg sampinyon gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés:

A lencsét enyhén sós vízben puhára főzzük, majd levével együtt gépi mixerrel pépesítjük. Aki nem szereti a héját, át is passzírozhatja. Az apróra vágott hagymát kicsit megfuttatjuk az olajon, beletesszük a kis szeletekre vágott gombát, megsózzuk, majd a saját levében megpároljuk. Borsozzuk, paprikázzuk. Hozzáadjuk a lencsepürét. Ha szükséges, kicsit felöntjük vízzel, beletesszük a tejfölt és összeforraljuk.

Hasonló receptek

Csőben sült brokkoli/ karfiol

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Svájci újburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rántott sajt

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, , Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: