Zabpelyhes burgonyás kenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely)
- 15 dkg héjában főtt és áttört burgonya
- 4 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1-1 csapott teáskanál köménymag és só.
Elkészítés:
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A főtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfövő burgonyát használnak hozzá.)
Hasonló receptek
Túrós tészta
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nephropanból palacsinta készítése
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Gombás krumplipogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes