Zabpelyhes burgonyás kenyér
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely)
- 15 dkg héjában főtt és áttört burgonya
- 4 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1-1 csapott teáskanál köménymag és só.
Elkészítés:
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A főtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfövő burgonyát használnak hozzá.)
Hasonló receptek
Kalács (alaprecept)
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes
Sajtos rúd
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes