Almás-zabpelyhes kenyér

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb alma
  • 5 dkg zabpehely
  • 40 dkg rétesliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipetnyi só
  • 2 evőkanál méz
  • kb. 1 dl víz
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.

Hasonló receptek

Görög lepény

Tésztaféle, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós derelye zabkorpából

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Virslis bagett (tojás nélkül)

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: