Almás-zabpelyhes kenyér
Hozzávalók:
- 1 nagyobb alma
- 5 dkg zabpehely
- 40 dkg rétesliszt
- 2,5 dkg élesztő
- csipetnyi só
- 2 evőkanál méz
- kb. 1 dl víz
- 1 kiskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az almát megtisztítjuk, finomra reszeljük és az összes többi hozzávalóval együtt dagasztógépbe tesszük. 15-20 percig dagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Ha megkelt, újból átgyúrjuk és egy sütőpapírral bélelt, hosszúkás formába fektetjük. A tetejét vízzel megkenjük, azután előmelegített sütőben 180 °C-on (légkeveréses sütőben 165 °C) 40-45 perc alatt megsütjük. A formából rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Aki szereti, 6-8 deka megmosott mazsolával is gazdagíthatja az almás kenyeret, ami természetesen kenyérsütő gépben is megsüthető.
Hasonló receptek
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós derelye zabkorpából
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Virslis bagett (tojás nélkül)
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes