Burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
- 120 g schär mix b
- 100 g coelipan lisztkeverék
- 1 közepes reszelt főtt burgonya
- reszelt Pannónia sajt
- 20 g friss élesztő
- 2 evőkanál olaj
- 100 g tejföl
- csipet cukor
- 1 teáskanál só
- 160 ml víz
- 1 tojás
- bors
Elkészítés:
A lisztekhez reszeljük a burgonyát. Ebbe tesszük a tejfölt, a tojást, a sót és az élesztőt, amit előtte kicsit felfuttatunk 160 ml kézmeleg vízben 1 teáskanál cukor társaságában. Hozzáadunk még 2 evőkanál olajat és géppel jól elkeverjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt. A tésztát kizsírozott muffinformákba adagoljuk úgy, hogy vízbe mártott kanállal szedjük ki és a formát csak félig töltjük meg a masszával. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy nagy csipet reszelt sajtot, majd pihentetjük, amíg a sütő jól bemelegszik. Kb. 20 perc múlva betoljuk a sütőbe és légkeveréssel 175°C-on 20 percig sütjük. 12 db csodás pogácsa lesz ebből a mennyiségből. Légkeverés nélkül kb. 5 perccel tovább süssük!
Hasonló receptek
Kefires lángos
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes
Zabkorpás-kókuszos sütőtökcsemege
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes