Burgonyás pogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 120 g schär mix b
  • 100 g coelipan lisztkeverék
  • 1 közepes reszelt főtt burgonya
  • reszelt Pannónia sajt
  • 20 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • 100 g tejföl
  • csipet cukor
  • 1 teáskanál só
  • 160 ml víz
  • 1 tojás
  • bors

Elkészítés:

A lisztekhez reszeljük a burgonyát. Ebbe tesszük a tejfölt, a tojást, a sót és az élesztőt, amit előtte kicsit felfuttatunk 160 ml kézmeleg vízben 1 teáskanál cukor társaságában. Hozzáadunk még 2 evőkanál olajat és géppel jól elkeverjük. Közben bekapcsoljuk a sütőt. A tésztát kizsírozott muffinformákba adagoljuk úgy, hogy vízbe mártott kanállal szedjük ki és a formát csak félig töltjük meg a masszával. Mindegyik tetejére teszünk egy-egy nagy csipet reszelt sajtot, majd pihentetjük, amíg a sütő jól bemelegszik. Kb. 20 perc múlva betoljuk a sütőbe és légkeveréssel 175°C-on 20 percig sütjük. 12 db csodás pogácsa lesz ebből a mennyiségből. Légkeverés nélkül kb. 5 perccel tovább süssük!

Hasonló receptek

Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Kürtőskalács

Tésztaféle, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Juhtúrós pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: