Aszalt szilvás zabpehelycsók
Hozzávalók:
- 100 g mazsola
- 200 g kimagozott aszalt szilva
- 250 g vaj vagy margarin
- 100 g cukor
- 3 tojás
- 300 g zabpehely
- 1 csapott kávéskanál sütőpor
- 1/2 kávéskanál őrölt fahéj
- 100 g hámozott
- vágott mandula.
Elkészítés:
A mazsolát leforrázzuk, 5 perc múlva leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk. A vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Összevegyítjük a zabpelyhet a sütőporral, a fahéjjal, a mandulával, a mazsolával, a vágott aszalt szilvával, és a masszához adjuk, jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 150 C-fokra (gázsütő: l. fokozat). Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit, a masszából, két kávéskanál segítségével, apró halmokat rakunk rá, és az előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük. Néhány percig hűlni hagyjuk, aztán leválasztjuk őket a papírról (különben menthetetlenül ráragadnak!), és tálra rendezve hagyjuk egészen kihűlni.
Hasonló receptek
Tésztába göngyölt virsli
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kenyérpótló
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Rucolás-kakukkfüves tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes