Hústorony fűszeres szósszal
Hozzávalók:
- 50 dkg padlizsán
- 80 dkg borjúhús
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 dkg kapri
- 6 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál ecet
- őrölt bors
- só
- bazsalikom
- zsálya
- kakukkfű (friss)
- petrezselyem (apróra vágott)
Elkészítés:
A padlizsánt karikázzuk fel, sózzuk be és hagyjuk állni legalább fél órát. A húst sóval, borssal ízesítsük és egy tűzálló tálban egyben süssük meg. Hagyjuk kihűlni és vágjuk vékony szeletekre. A lemosott padlizsánszeleteket roston, mindkét oldalukon süssük meg. A felaprított zöldfűszereket, a kapribogyót és a zúzott fokhagymát keverjük össze az ecettel, az olajjal, kevés sóval és borssal. A hússzeleteket a zöldfűszeres keverékkel és a padlizsánnal rétegezzük toronnyá.
Hasonló receptek
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Reform töltött paradicsom
Előétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Angolos töltött kenyértekercs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes