Ínyenc rizstorta
Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 15 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 3 tojás
- 2 kávéskanál pirospaprika
- 10 dkg főtt rizs
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 2,5 dl tej
- 4 evőkanál tejszín
- 1 kávéskanál mustár (csípős)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A diót durvára vágjuk. A tojásokat a paprikával, sóval, borssal ízesítve felverjük. A rizst villával meglazítjuk, hogy ne legyen csomós. A sajtot, a diót, a rizst, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, végül mustárral ízesítjük. A masszát vajjal kikent gyümölcstortaformába öntjük és meleg sütőben 45 percig sütjük. A formában hagyva melegen tálaljuk. Paradicsommal és hagymával kevert fejes salátát kínálunk mellé. #Variáció: A parmezán sajt helyett használhatunk ementálit vagy mozzarellát. A diót helyettesíthetjük fenyőmaggal és az egészbe tehetünk 10 dkg apróra vágott párolt spenótot is.
Hasonló receptek
Márványsajtos, diós töltött tojás
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mogyorós sajtgolyó
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes
Raclette-tál
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes