Ínyenc rizstorta

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg dió
  • 15 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 3 tojás
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 10 dkg főtt rizs
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 2,5 dl tej
  • 4 evőkanál tejszín
  • 1 kávéskanál mustár (csípős)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A diót durvára vágjuk. A tojásokat a paprikával, sóval, borssal ízesítve felverjük. A rizst villával meglazítjuk, hogy ne legyen csomós. A sajtot, a diót, a rizst, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a tejet és a tejszínt összekeverjük, végül mustárral ízesítjük. A masszát vajjal kikent gyümölcstortaformába öntjük és meleg sütőben 45 percig sütjük. A formában hagyva melegen tálaljuk. Paradicsommal és hagymával kevert fejes salátát kínálunk mellé. #Variáció: A parmezán sajt helyett használhatunk ementálit vagy mozzarellát. A diót helyettesíthetjük fenyőmaggal és az egészbe tehetünk 10 dkg apróra vágott párolt spenótot is.

Hasonló receptek

Májpástétom vajastésztában

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Rizzsel töltött póréhagyma

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: