Zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
- 200 g burgonya
- 2 csokor újhagyma (vagy 2 fej vöröshagyma)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 3 dl zsírszegény tej
- 2 g zöldségleves-kocka
- 400 g zöldborsó
- petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1, 2 l vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Beledobjuk a burgonyát és a borsót és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük. Botmixerrel összeturmixoljuk, hozzáadjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk. Natúr kukoricapehellyel fogyasztjuk (gyors megoldás zsemlekocka helyett...) Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Sütőtökös bableves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös gombaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes