Gombás halfilé
Hozzávalók:
- 1 kg tengeri halfilé
- 0,5 kg sampion gomba /erdei is jó/
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelni való sajt
Elkészítés:
A tengeri halfilét felengedem szobahőmérsékleten. A gombát megtisztítom, felaprítom és a megdinsztelt vöröshagymára szórom, ha már megpárolódott, zsírjára sütöm. A ragut ízesítem sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyem zölddel. Aki szereti, nyomhat bele 1-2 gerezd fokhagymát is. Elkészítem a besamelmártást ahogy kell. Egy teflon tepsit kikenek olajjal, belefektetem a szeletekre vágott, besózott halat. A szeletekre halmozom a ragut, majd vastagon, szintén szeletenként reszelt sajttal megszórom. Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütjük, míg a sajt teteje gusztusosan megpirul.
Hasonló receptek
Szezámmagos csirkemáj
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Lazac sütőben
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn
Tiroli máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes