Afrikai harcsafilé tepsiben sütve
Hozzávalók:
- 4 nyúzott (fél) harcsafilé
- 4-8 szelet angolszalonna
- 2 doboz natúr joghurt
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 doboz tejföl
- zöldfűszerek
- só
- bors
Elkészítés:
A halat megmossuk, befűszerezzük és egy nem túl nagy tepsibe fektetjük. Aki szereti, tehet alá 1-1 szelet angolszalonnát. Ezután leöntjük a befűszerezett joghurttal, tejföllel és beborítjuk 1-1 szelet angolszalonnával. Előmelegített sütőben sütjük 180°C-on kb. 30 percig. Ha kevés lenne a leve, kis tejet vagy vizet öntünk alá. A sütés végén a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk, amíg szép sárga nem lesz. Párolt rizs illik hozzá a legjobban.
Hasonló receptek
Hawai csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Crohn, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rántott hal fokhagymamártással
Húsétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ananászos májragu
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes