Receptkereső

Sonkás spenót

Ételtípus: Szósz Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt
  • füstölt sonka
  • 2 tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • 30 dkg friss parajlevél
  • 2 evőkanál tej
  • 2 evőkanál reszelt sajt
  • vaj
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Sonkás spenót 20 dkg főtt, füstölt sonka, # 2 tojás, # 1 kis fej hagyma, # 30 dkg friss parajlevél, # 2 evőkanál tej, # 2 evőkanál reszelt sajt, # vaj, # só, # reszelt szerecsendió Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és megpirítjuk. A megtisztított parajt megmossuk, nagyobb darabokra tépdessük és a sonkához adjuk. Lefedve megpároljuk. A keletkezett nedvességet elpárologtatjuk, majd a sonkás spenótot leöntjük a tejjel elkevert tojással. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Fedő alatt 2 percig sütjük, majd meghintjük a reszelt sajttal. Párolt rizzsel körítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: