Sajtszószos spenót

Ételtípus: Szósz Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg friss spenót
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot kis darabokra tördeljük/vagdaljuk. A spenótot nedvesen tálba tesszük és lefedve addig pároljuk, amíg a levelek éppen összeesnek. Lecsepegtetjük. A szószhoz felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a sajtot és kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját felverjük, összekeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a sajthoz, a spenótra öntjük. Fehér, sült húsokhoz kínáljuk.

Hasonló receptek

Sonkás spenót

Szósz, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Házi pesto

Szósz, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Pizza szósz

Szósz, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: