Receptkereső

Sajtszószos spenót

Ételtípus: Szósz Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg friss spenót
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg márványsajt
  • 2 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl fehérbor
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A sajtot kis darabokra tördeljük/vagdaljuk. A spenótot nedvesen tálba tesszük és lefedve addig pároljuk, amíg a levelek éppen összeesnek. Lecsepegtetjük. A szószhoz felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Belekeverjük a sajtot és kevergetve felolvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját felverjük, összekeverjük a borral és a tejszínnel. Hozzáadjuk a sajthoz, a spenótra öntjük. Fehér, sült húsokhoz kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: