Márványsajtos burgonya krém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 2 szál zellerszár
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg márvány sajt

Elkészítés:

A burgonyát, a zellert és a póréhagymát nagyjából egyforma darabokra várjuk. Sós vízben feltesszük főni és ha minden zöldség megfőtt, akkor az egészet összeturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk, fehérborssal ízesítjük. Ha ezután túlságosan sűrű, 1 dl vízzel még fel lehet hígítani. Tálaláskor morzsoljuk a forró leves közepére a márványsajtot. Nagyon finom.

Hasonló receptek

Fokhagymás camembert leves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gazdasszony levese

Leves, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Parajleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: