Gazdasszony levese

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 4 dkg zeller
  • 4 dkg gomba
  • 4 dkg zöldborsó
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl paradicsomlé

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a zöldségeket, a gombát, a borsót. Felöntjük a paradicsomlével, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Camembert krémleves

Leves, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hideg egreskrémleves kiwivel

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almaleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: