Gazdasszony levese
Hozzávalók:
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 4 dkg zeller
- 4 dkg gomba
- 4 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl paradicsomlé
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a zöldségeket, a gombát, a borsót. Felöntjük a paradicsomlével, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Tavaszi zöldségleves parajos galuskával
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű sajtleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Indiai Leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes