Gazdasszony levese
Hozzávalók:
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 4 dkg zeller
- 4 dkg gomba
- 4 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál olaj
- 1 dl paradicsomlé
Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a zöldségeket, a gombát, a borsót. Felöntjük a paradicsomlével, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Tárkonyos raguleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsópüré leves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes