Tzatziki saláta 3.
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 50 dkg joghurt
- pár szem olajbogyó
- 3 gerezd fokhagyma
- 3/4 teáscsésze olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés:
Meghámozzuk az uborkát és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kinyomjuk a levét, vagy egy szűrőben hagyjuk, hogy magától lecsurogjon. A fokhagymát átpréseljük egy fokhagymazúzón. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, a fokhagymát, sót, borsot és az olajat. Szép lassan elkeverjük. A tzatziki akkor az igazi, ha a villánkat felemelve és megfordítva nem folyik le róla a saláta.
Hasonló receptek
Csirkesaláta juhtúrósan
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sajtos vitaminsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Orosz saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes