Sajtos húsfalatok
Hozzávalók:
- 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
- 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
- 2 dl húsleves (kockából)
- 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom
- majoránna
- oregánó
- zsálya)
- 1/2 szerecsendió reszelve
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk. Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Köretként galuskát kínálunk hozzá.
Hasonló receptek
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Pasta carbonara
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Tök lecsó
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes