Sajtos húsfalatok
Hozzávalók:
- 75 dkg sertés szűzpecsenye vagy csirkemmell
- 2 evőkanál olaj + 1 evőkanál vaj
- 2 dl húsleves (kockából)
- 20 dkg krémsajt (pl.tömlős camping sajt)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (bazsalikom
- majoránna
- oregánó
- zsálya)
- 1/2 szerecsendió reszelve
- só
- bors
Elkészítés:
A húst kockára vágjuk és az olaj és vaj keverékén aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd fedő alatt még 15 percig sütjük-pároljuk. Ezután a húst kivesszük. A visszamaradt pecsenyelét felöntjük a húslevessel és összeforraljuk. Belekeverjük a krémsajtot és addig főzzük, amíg fel nem olvad. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket, visszarakjuk a húst és összeforraljuk. Köretként galuskát kínálunk hozzá.
Hasonló receptek
Csirkés-sonkás rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás csirke
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tonnhal Körtepürével
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes