Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Hozzávalók:
- 30 dekagramm trappista sajt (egész)
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál darált dióbél
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál tejföl
- só
- bors
- liszt
- morzsa
- olaj
- 60 dekagramm kockára vágott burgonya
- 30 dekagramm karikára vágott sárgarépa
- fél pohár zsírszegény tejföl
- 5 dekagramm vaj
- szerecsendió ízlés szerint.
Elkészítés:
A sajtot nyolc szeletre vágom. Majd a szeleteket félbe vágom. A tojásokat szétválasztom és 1 tojás sárgáját félreteszek. A megmaradt tojást és fehérjét 1 evőkanál vízzel habosra keverem. A tojás félretett sárgáját összekeverem a dióbéllel, tejföllel, sózom, borsozom és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem diós krémmel és összeforgatok egyet-egyet. Lisztbe, tojásba, morzsába mártom. Majd újra meghempergetem tojásban és morzsában. Felforrósított olajban megsütöm. A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt sósvízben puhára főzöm, majd áttöröm. Ízlés szerint ízesítem. Tejföllel, vajjal habosra keverem és máris tálalható.
Hasonló receptek
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Zabpelyhes töltött karalábé
Egytálétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn