Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dekagramm trappista sajt (egész)
  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál darált dióbél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • bors
  • liszt
  • morzsa
  • olaj
  • 60 dekagramm kockára vágott burgonya
  • 30 dekagramm karikára vágott sárgarépa
  • fél pohár zsírszegény tejföl
  • 5 dekagramm vaj
  • szerecsendió ízlés szerint.

Elkészítés:

A sajtot nyolc szeletre vágom. Majd a szeleteket félbe vágom. A tojásokat szétválasztom és 1 tojás sárgáját félreteszek. A megmaradt tojást és fehérjét 1 evőkanál vízzel habosra keverem. A tojás félretett sárgáját összekeverem a dióbéllel, tejföllel, sózom, borsozom és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem diós krémmel és összeforgatok egyet-egyet. Lisztbe, tojásba, morzsába mártom. Majd újra meghempergetem tojásban és morzsában. Felforrósított olajban megsütöm. A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt sósvízben puhára főzöm, majd áttöröm. Ízlés szerint ízesítem. Tejföllel, vajjal habosra keverem és máris tálalható.

Hasonló receptek

Padlizsános-cukkinis csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tojásos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Zabpelyhes töltött karalábé

Egytálétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: