Pasta carbonara

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
  • 20 dkg sajt (trappista
  • edami vagy parmezán)
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • 3-4 tojás sárgája
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg sonka
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön. Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

Hasonló receptek

Aszpikos vegyes zöldség

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkás-zöldséges rizs

Egytálétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: