Pasta carbonara
Hozzávalók:
- 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
- 20 dkg sajt (trappista
- edami vagy parmezán)
- 3-4 dl főzőtejszín
- 3-4 tojás sárgája
- 20 dkg bacon
- 20 dkg sonka
- bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön. Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.
Hasonló receptek
Zabpelyhes töltött karalábé
Egytálétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn
Húsos rakott cukkini
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Salátafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes