Pasta carbonara

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gluténmentes tészta (fusilli vagy orsó tészta)
  • 20 dkg sajt (trappista
  • edami vagy parmezán)
  • 3-4 dl főzőtejszín
  • 3-4 tojás sárgája
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg sonka
  • bors

Elkészítés:

A tésztát kifőzzük. A szalonnát és a sonkát kockákra vágjuk, a szalonna zsírját kisütjük, megpirítjuk benne kicsit a sonkát és a felesleges zsírt leöntjük róla. A tejszínbe belekeverjük a tojások sárgáját, megborsozzuk és a sült szalonnára öntjük. Egyet forralunk rajta, hogy kicsit besűrűsödjön. Összekeverjük a tésztával, s tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

Hasonló receptek

Lecsós pecsenyekacsamáj

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Marhahúsos carpaccio édesköménnyel

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült cukkínis spagetti

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: