Zöldbabfőzelék másképpen
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldbab
- 3 burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- tej
- tejföl ízlés szerint
Elkészítés:
Enyhe sós vízben főzzük meg a megmosott és centis darabokra vágott sárgahüvelyű babot, valamint apró kockára vágott újburgonyát. A vízbe két gerezd fokhagymát teszünk, apróra vágva vagy zúzva. Amikor megfőtt a bab, kicsi rántással berántjuk, de víz helyett tejjel engedjük fel a rántást. Egyet rottyan, levesszük a tűzről és utána kb. fél tejfölt elkeverünk tejjel, amit hozzáadunk keveréssel a főzelékhez.
Hasonló receptek
Sült zöldségek görögösen
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőben sült angolzeller
Köret, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csicseriborsó-püré
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes