juhsajtos burgonyaszuflé
Hozzávalók:
- 1 kg újburgonya
- 15 dkg juhsajt
- 1 dl tejszín
- 2 tojás
- vaj
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Kapargassuk le az újkrumpli héját, majd sós, petrezselymes vízben főzzük félig puhára. Csepegtessük le. A juhsajtot reszeljük le, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan dolgozzuk hozzá a tojásokat. Szórjuk meg bazsalikommal és kakukkfűvel. Vajazzunk ki egy tűzálló edényt, tegyük bele a félig megfőtt újkrumplit, öntsük rá a juhsajtos masszát, a tetejét szórjuk meg sajtdarabokkal és 180-200 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg.
Hasonló receptek
Paprikás rizses hús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kecskesajtos brokkoli
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Sült csirke joghurtos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes