Káposztás báránysült

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 zeller
  • 2 kis fej káposzta
  • 80 dkg csont nélküli bárányhús
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál színes bors
  • 1 marhahúsleves-kocka
  • 1 dl vodka
  • őrölt bors

Elkészítés:

A hagymákat felkockázzuk, a zellert kis darabokra vágjuk. A káposzta torzsáját kivágjuk, külső leveleit leszedjük, majd a maradékot négyfelé vágjuk és vékonyan felszeleteljük. A húst kockákra vágjuk, az olajban megpirítjuk, majd tálra szedjük, liszttel megszórjuk, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük. A leveskockát 2 dl vízben feloldjuk, majd a báránysült zsírjával összekeverjük (vigyázzunk, az égett részeket ne kaparjuk fel!). Tepsibe lerakunk egy réteg káposztát, zellert, hagymát, az egész húst, majd a maradék hagymát, zellert és káposztát. Sóval és borssal meghintjük, majd a húslevessel meglocsoljuk. Lefedve másfél óráig sütjük. A főzés vége előtt 5 perccel a füstölt sonkát a tetejére tesszük. Zellerlevéllel díszítjük.

Hasonló receptek

Gombás-sajtos lecsó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos káposzta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Makaróni olasz módon

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: