Zöldségleves szerecsendióval

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 burgonya
  • 1 kis fejes káposzta
  • 4 póréhagyma (fehér része)
  • 1 zeller
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipetnyi szerecsendió (reszelt)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A burgonyát, a pórét és a zellert megtisztítjuk és nagy darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit megmossuk és lobogó sós vízben 5 percig blansírozzuk (főzzük). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és négy részre vágjuk. A zöldségdarabokat, a zellerlevelet meg az apróra vágott petrezselymet 2, 5 liter vízben feltesszük főzni. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon 1 órát főzzük. A zellerlevelet kivesszük és ha szükséges, újrafűszerezzük a levest. Levesestál aljára öntjük a tejszínt, majd apránként beleöntjük a levest. Kis darabokra vágott vajjal, reszelt szerecsendióval megszórjuk és rögtön tálaljuk.

Hasonló receptek

Tavaszi leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Egzotikus gyümölcsleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Dinnyés zöldparadicsom-leves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: