Raclette-tál

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg burgonya
  • 15-15 dkg ecetes gyöngyhagyma és csemegeuborka
  • 10 dkg füstölt pulykamellfilé
  • 15 dkg bajor sonka és baconszalonna
  • 4 nagy uborka
  • 8 konyhakész leveles pogácsa
  • 2 dkg vaj
  • 1 kg sajt
  • őrölt bors
  • csipetnyi tengeri só

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymákat és a nagy uborkákat lecsöpögtetjük. A húst hideg tányérokra osztjuk. 2. Az uborkákat vastag karikákra vágjuk. 4 szelet bajor sonkát félreteszünk, a maradékot harmonikaszerűen összehajtjuk és a hagymákkal meg az uborkakarikákkal váltakozva mini nyársakra húzzuk. A félretett sonkát apróra vágjuk és ezzel a pogácsákat megtöltjük, közepüket kissé közben benyomkodjuk. Grillen pirosra sütjük. A csemegeuborkákat a pulykaszeletekbe göngyöljük. 3. A baconszalonnát apróra vágjuk. 4 nagy burgonya tetejét (kalapját) levágjuk. Tetejüket keresztben bemetsszük, húsukat kivájjuk és a szalonnakockákkal, a sóval, a vajjal és borssal simára keverünk, majd ezzel megtöltjük a burgonyákat. Grillen pirosra sütjük. 4. A sajtot kettévágjuk, a felét raclettesütőbe tesszük és grillen aranyszínűre, enyhén folyósra grillezzük. Fakéssel a hús és a pogácsák mellé faragjuk. Borssal megszórva kínáljuk.

Hasonló receptek

Túrógolyók

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lecsós palacsinta

Előétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: