Raclette-tál
Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 15-15 dkg ecetes gyöngyhagyma és csemegeuborka
- 10 dkg füstölt pulykamellfilé
- 15 dkg bajor sonka és baconszalonna
- 4 nagy uborka
- 8 konyhakész leveles pogácsa
- 2 dkg vaj
- 1 kg sajt
- őrölt bors
- csipetnyi tengeri só
Elkészítés:
1. A burgonyát megmossuk és sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymákat és a nagy uborkákat lecsöpögtetjük. A húst hideg tányérokra osztjuk. 2. Az uborkákat vastag karikákra vágjuk. 4 szelet bajor sonkát félreteszünk, a maradékot harmonikaszerűen összehajtjuk és a hagymákkal meg az uborkakarikákkal váltakozva mini nyársakra húzzuk. A félretett sonkát apróra vágjuk és ezzel a pogácsákat megtöltjük, közepüket kissé közben benyomkodjuk. Grillen pirosra sütjük. A csemegeuborkákat a pulykaszeletekbe göngyöljük. 3. A baconszalonnát apróra vágjuk. 4 nagy burgonya tetejét (kalapját) levágjuk. Tetejüket keresztben bemetsszük, húsukat kivájjuk és a szalonnakockákkal, a sóval, a vajjal és borssal simára keverünk, majd ezzel megtöltjük a burgonyákat. Grillen pirosra sütjük. 4. A sajtot kettévágjuk, a felét raclettesütőbe tesszük és grillen aranyszínűre, enyhén folyósra grillezzük. Fakéssel a hús és a pogácsák mellé faragjuk. Borssal megszórva kínáljuk.
Hasonló receptek
Túrógolyók
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Házi sajt- finn recept
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Lecsós palacsinta
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes