Lecsós palacsinta
Hozzávalók:
- 8 sós palacsinta
- 8 dl lecsó
- 6 tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 4 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- cukor
- pirospaprika
- só
Elkészítés:
Az egyik fej hagymát nagyon apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Beleöntjük a lecsót, megsózzuk és megpároljuk. Belekeverjük a tejföl felét, a tojásokat és ha szükséges, kevés cukorral édesítjük. Forráspontig melegítjük, majd megtöltjük a palacsintákat és egyenként felgöngyöljük. A mártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A maradék tejföllel összekeverjük és 4-5 percig főzzük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a palacsintákat, a mártással leöntjük és sütőben átsütjük (de nem pirítjuk meg).
Hasonló receptek
Aszpikos avokádós rák
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtbombak
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Raclette-tál
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes