Sonkás salátatál
Hozzávalók:
- 15 dkg gépsonka
- 20 dkg gomolyatúró
- 20 dkg kígyóuborka
- 1 csomag retek
- 1 csomag újhagyma
- 1 fej saláta
- 15 dkg paradicsom
- só
- fél dl olívaolaj
- két evőkanál borecet.
Elkészítés:
Az uborkát, a retket, a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a csíkokra vágott sonkát, a túrót, végül a cikkekre szelt paradicsomot. Olajjal, ecettel meglocsoljuk, és kellőképpen lehűtve salátalevelekkel bélelt tálkára tálaljuk. Vajjal kent pirított kenyérrel vagy bármilyen kenyérrel főételként tálaljuk.
Hasonló receptek
Sajtsaláta másképpen
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Feta-tonhal saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tonhalas paradicsomsaláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes