Receptkereső

Görög saláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: 1 fej fodros saláta (vagy fél fej saláta)
  • 1 kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • 3 szem retek (vagy 1 kaliforniai paprika)
  • 1 fej édeshagyma vagy lilahagyma
  • 8 szem kimagvazott olívabogyó
  • 15 dkg sportsajt
  • vagy salátasajt (nem sós!)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • vagy piros borecet
  • fél csomag petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • oregánó
  • bazsalikom
  • nátriumszegény só
  • fehérbors

Elkészítés:

A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, megszárítjuk és falatnyi darabokra tépve kibéleljük vele a salátástálat. Az uborkát és a retket karikákra szeljük vagy felkockázzuk. A megtisztított hagymát felszeleteljük (a paprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk). A paradicsomot négybe vágjuk, majd felszeleteljük. Az uborkát a retekkel, a paradicsommal, a hagymával és az olajbogyóval összekeverve a salátára halmozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a fetasajtot 1 cm-es kockákra vágjuk és a salátára tesszük. Az olajat az ecettel, a fokhagymával, az oregánóval és a bazsalikommal összekeverjük, pici sóval és borssal ízesítjük, majd a salátára öntjük.

Új keresés

Válasszon diétát: