ZOCOR 20 mg filmtabletta (28x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A ZOCOR FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Zocor filmtabletta a vér összkoleszterin szintjének, a "rossz koleszterin" (LDL-koleszterin) szintjének és a triglicerideknek nevezett zsírok szintjének csökkentésére alkalmazott gyógyszer. Ezen felül, a Zocor filmtabletta emeli a "jó koleszterin" (HDL-koleszterin) szintjét. A gyógyszer szedése alatt folytatni kell az alacsony koleszterintartalmú diétát. A Zocor filmtabletta a sztatinoknak nevezett gyógyszerek családjába tartozik.

A Zocor diéta mellett alkalmazható, amennyiben Ön:

- magas vér koleszterinszinttel (elsődleges hiperkoleszterinémiával) rendelkezik, illetve vér zsírszintje emelkedett (kevert hiperlipidémia).

- magas vér koleszterinszintet okozó örökletes betegségben szenved (homozigóta familiáris hiperkoleszterinémia), melyre más kezelést is kaphat.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: MSD Pharma Hungary

Hatóanyag: simvastatin

Normatív TB támogatás: tfx

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

- szívkoszorúér-betegsége (Coronary Heart Disease, CHD) van, vagy a CHD nagy kockázatának van kitéve (mert pl. cukorbeteg, kórtörténetében sztrók, vagy egyéb érbetegség szerepel). A Zocor filmtabletta megnövelheti az Ön élettartamát azáltal, hogy csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, függetlenül a vérében található koleszterin mennyiségétől.

A legtöbb embernél kezdetben a magas koleszterinszint nem okoz tüneteket. Orvosa egy egyszerű vérvizsgálattal meg tudja mérni az Ön koleszterinszintjét. Keresse fel orvosát rendszeresen, kövesse nyomon a koleszterinszintjének alakulását, és az elért eredményeket beszélje meg orvosával.

2. TUDNIVALÓK A ZOCOR FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a Zocor filmtablettát

- ha allergiás (túlérzékeny) a szimvasztatinra, vagy a Zocor filmtabletta bármely egyéb összetevőjére (lásd 6. pont: További információk).

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek simvastatin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség