THALIDOMIDE CELGENE 50 mg kemény kapszula (28x) adatlap

FIGYELMEZTETÉS

A talidomid születési rendellenességeket és magzati halált okoz. Ne szedjen talidomidot, ha terhes vagy teherbe eshet. Követnie kell az orvostól kapott, fogamzásgátlásra vonatkozó tanácsokat.

1. Milyen típusú gyógyszer a Thalidomide Celgene és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer a Thalidomide Celgene?

A Thalidomide Celgene a talidomid nevű hatóanyagot tartalmazza. Ez a gyógyszer az immunrendszer működésére ható gyógyszerek csoportjába tartozik.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Celgene Europe

Hatóanyag: thalidomide

Normatív TB támogatás: nem támogatott

Kiadhatóság: szakorvosi ellátás mellett

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Milyen betegségekre alkalmazható a Thalidomide Celgene?

A Thalidomide Celgene-t két másik gyógyszerrel, az úgynevezett "melfalánnal" és "prednizonnal" együtt alkalmazzák olyan 65 éves vagy idősebb felnőtt betegek kezelésére, akik mielóma multiplexben, a rák egyik típusában szenvednek. Olyan embereknél alkalmazzák, akiknél a közelmúltban állították fel a diagnózist, és akiknek korábban még nem írtak fel egyéb gyógyszert a mielóma multiplexre, vagy akik nem kezelhetők nagy dózisú kemoterápiával, amelyet esetenként nagyon nehezen visel a szervezet.

Mi a mielóma multiplex

A mielóma multiplex a rák egyik fajtája, amely bizonyos típusú fehérvérsejteket, az úgynevezett plazmasejteket érinti. Ezek a sejtek a csontvelőben gyűlnek össze, és szabályozatlanul osztódnak. Ez károsíthatja a csontot és a vesét. A mielóma multiplex általában gyógyíthatatlan. A panaszokat és tüneteket azonban egy időre nagymértékben mérsékelni lehet vagy meg lehet szüntetni. Ezt nevezzük "remissziónak".

Hogyan hat a Thalidomide Celgene?

A Thalidomide Celgene a szervezet immunrendszerére gyakorol hatást, és közvetlenül a rákot támadja meg. Többféle módon fejti ki hatását:

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek thalidomide hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség