• THALIDOMIDE CELGENE 50 mg kemény kapszula (28x) adatlap

    FIGYELMEZTETÉS

    A talidomid születési rendellenességeket és magzati halált okoz. Ne szedjen talidomidot, ha terhes vagy teherbe eshet. Követnie kell az orvostól kapott, fogamzásgátlásra vonatkozó tanácsokat.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Celgene Europe
    Hatóanyag: thalidomide
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: nincs adat

    1. Milyen típusú gyógyszer a Thalidomide Celgene és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    Milyen típusú gyógyszer a Thalidomide Celgene?

    A Thalidomide Celgene a talidomid nevű hatóanyagot tartalmazza. Ez a gyógyszer az immunrendszer működésére ható gyógyszerek csoportjába tartozik.

    Milyen betegségekre alkalmazható a Thalidomide Celgene?

    A Thalidomide Celgene-t két másik gyógyszerrel, az úgynevezett "melfalánnal" és "prednizonnal" együtt alkalmazzák olyan 65 éves vagy idősebb felnőtt betegek kezelésére, akik mielóma multiplexben, a rák egyik típusában szenvednek. Olyan embereknél alkalmazzák, akiknél a közelmúltban állították fel a diagnózist, és akiknek korábban még nem írtak fel egyéb gyógyszert a mielóma multiplexre, vagy akik nem kezelhetők nagy dózisú kemoterápiával, amelyet esetenként nagyon nehezen visel a szervezet.

    Mi a mielóma multiplex

    A mielóma multiplex a rák egyik fajtája, amely bizonyos típusú fehérvérsejteket, az úgynevezett plazmasejteket érinti. Ezek a sejtek a csontvelőben gyűlnek össze, és szabályozatlanul osztódnak. Ez károsíthatja a csontot és a vesét. A mielóma multiplex általában gyógyíthatatlan. A panaszokat és tüneteket azonban egy időre nagymértékben mérsékelni lehet vagy meg lehet szüntetni. Ezt nevezzük "remissziónak".

    Hogyan hat a Thalidomide Celgene?

    A Thalidomide Celgene a szervezet immunrendszerére gyakorol hatást, és közvetlenül a rákot támadja meg. Többféle módon fejti ki hatását:

    • a rákos sejtek fejlődésének leállításával,
    • az erek daganatban való növekedésének leállításával,
    • az immunrendszer egy részének serkentésével, hogy az megtámadja a rákos sejteket.

    2. Tudnivalók a Thalidomide Celgene szedése előtt

    Kezelőorvosa konkrét útmutatásokkal látja el Önt, különösen a talidomid magzatra gyakorolt hatásait illetően (ezt a Thalidomide Celgene Terhességmegelőző Program ismerteti).

    Kapni fog orvosától egy betegkártyát vagy más fontos dokumentumot. Figyelmesen olvassa el, és tartsa be az ott található utasításokat.


    További gyógyszerek thalidomide hatóanyaggal

    Új keresés