SKOPRYL PLUS 20 mg/12,5 mg tabletta adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Skopryl plus és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Skopryl plus tabletta a lizinopril és a hidroklorotiazid nevű összetevőket tartalmazza és magas vérnyomás kezelésére alkalmazzák. Amennyiben a magas vérnyomást nem kezelik, fokozhatja a szívbetegségek és a szélütés kialakulásának kockázatát.

A lizinopril az úgynevezett angiotenzin konvertáló enzim-gátlók (ACE gátlók) csoportjába tartozik. Ez a hatóanyag a vérerek tágítása révén hat, amely elősegíti az emelkedett vérnyomás csökkentését.

A hidroklorotiazid az úgynevezett diuretikumok (vízhajtó gyógyszerek) csoportjába tartozik. Fokozza a termelődött vizelet mennyiségét, ezáltal a szervezet meg tud szabadulni a felesleges víztől.

A Skopryl plus a vérnyomás csökkentése révén fejti ki hatását, ezáltal csökkenti a szívbetegségek és a szélütés kialakulásának kockázatát.

2. Tudnivalók a Skopryl plus szedése előtt

Ne szedje a Skopryl plus t:

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Alkaloid-int d.o.o.

Hatóanyag: lisinopril
hydrochlorothiazide

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

ha allergiás a lizinoprilre vagy a hidroklorotiazidra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,

ha korábban már kezelték úgynevezett ACE gátló gyógyszerrel és a kezelés során arc , ajak , nyelv és/vagy torokduzzanattal, valamint nyelési vagy légzési nehézséggel járó allergiás reakciói voltak (angioödémának nevezett kórállapot),

ha allergiás a szulfonamid származékokra, melyek közé egyes antibiotikumok és a cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerek tartoznak (amennyiben bizonytalan benne, hogy mely gyógyszerek szulfonamid származékok, kérdezze meg kezelőorvosát),

ha Önnél öröklött vagy ismeretlen eredetű angioödémát (a bőr súlyos mértékű duzzanata különösen a szem, az ajkak az orr, a nyelv, a gége és a kezek környékén) állapítottak meg. Ez azt jelenti, hogy Ön vagy ezzel a betegséggel született, vagy kezelőorvosa nem tudja, hogy mi okozhatja azt.

ha több mint 3 hónapos terhes. (A Skopryl plus szedését a terhesség korai szakaszában is helyesebb kerülni – lásd a terhességről szóló pontot.).

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek lisinopril;hydrochlorothiazide hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség