PREGAGAMMA 150 mg kemény kapszula adatlap

1. Milyen típusú gyógyszer a Pregagamma és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Pregagamma felnőtteknél az epilepszia és az általános szorongás (GAD) kezelésére alkalmazott gyógyszerek közé tartozik.

Epilepszia: A Pregagamma az epilepszia egy bizonyos típusának (másodlagos generalizációval vagy anélkül fellépő parciális rohamok) kezelésére alkalmazható felnőtteknél. Kezelőorvosa Pregagamma -t ír fel Önnek epilepszia betegségének kezelésére, ha a jelenlegi kezelése nem kielégítő hatású. A Pregagamma-t a jelenlegi kezelése mellett kell szednie. A Pregagamma  önmagában nem adható, mindig más epilepszia-ellenes kezeléssel együtt kell alkalmazni.

Általános szorongás: A Pregagamma az általános szorongás (angolul Generalised Anxiety Disorder – GAD) kezelésére alkalmazható. A GAD tünetei a tartós túlzott szorongás és aggodalmaskodás, melyeken nehéz uralkodni. A GAD emellett okozhat nyugtalanságot, idegességet vagy feszültségérzést, fáradékonyságot, koncentrálási vagy gondolkodási nehézségeket, ingerlékenységet, izomfeszülést vagy alvászavart. Ez más mint a mindennapi élettel járó stressz és feszültség.

2. Tudnivalók a Pregagamma szedése előtt

Ne szedje a Pregagamma-t

ha allergiás a pregabalinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Wörwag Pharma GmbH&Co.KG

Hatóanyag: pregabalin

Normatív TB támogatás:

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Pregagamma szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

•Néhánypregabalint szedő beteg beszámolt allergiás reakcióra utaló tünetekről. Ezek közé a tünetek közé tartozott az arc, az ajkak, a nyelv és a torok vizenyős duzzanata, valamint a testszerte jelentkező bőrkiütés. Ha ezen reakciók bármelyikét észleli, azonnal forduljon a kezelőorvosához.

•A Pregagamma szedése szédüléssel és aluszékonysággal járhat, amely idősek esetében növelheti a baleseti sérülések (elesés) kockázatát. Ezért, legyen óvatos mindaddig, amíg meg nem szokja a gyógyszer esetleges hatásait.

•A Pregagamma látásvesztést vagy homályos látást, illetve a látás egyéb megváltozását okozhatja, melyek a legtöbb esetben átmenetiek. Azonnal mondja el kezelőorvosának, ha a látásában bármilyen változást tapasztal.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek pregabalin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség