• MERCKFORMIN 850 mg filmtabletta (60x) adatlap

    1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MERCKFOMIN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

    Milyen típusú gyógyszer a Merckfromin?

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Merck/Merck Serono Üzletág
    Hatóanyag: metformin
    Normatív TB támogatás: nem támogatott
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

    A metformin, a Merckformin hatóanyaga, a cukorbetegség kezelésére alkalmazott készítmény, a gyógyszerek biguanidoknak nevezett csoportjához tartozik.

    Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt hormon, mely lehetővé teszi, hogy a szervezet szövetei a cukrot (glukózt) felvegyék a vérből. A szervezet a glukózt energiatermelésre használja fel, vagy elraktározza későbbi felhasználás céljára.

    Ha önnek diabétesze (cukorbetegsége) van, akkor hasnyálmirigye nem termel elegendő inzulint, vagy szervezete nem képes megfelelően felhasználni a saját maga által előállított inzulint. Ez a vércukorszint emelkedéséhez vezet. A Merckfomin elősegíti a vércukorszintnek a normálishoz lehető legközelebbi értékre való csökkentését.

    Ha Ön a túlsúlyos felnőttek közé tartozik, a Merckfomin hosszabb távú szedése segít a diabétesszel összefüggő szövődmények kockázatának csökkentésében.

    Milyen betegségek esetén alkalmazható a Merckfomin?

    A Merckfomin a 2-es típusú diabéteszben (más néven nem-inzulin-dependens cukorbetegségben) szenvedő betegek kezelésére alkalmas, amennyiben a diéta és a testmozgás nem elegendő a vércukorszint megfelelő szabályozásához. Különösen túlsúlyos betegek kezelésére használatos.

    Felnőttek a Merckfomint szedhetik önmagában, vagy a diabétesz kezelésére alkalmas egyéb szerekkel (szájon át szedhető gyógyszerekkel vagy inzulinnal) együtt.

    10 év feletti gyermekeknek vagy serdülőknek a Merckfomin 850 mg filmtabletta adható önmagában vagy inzulinnal együtt.

    2. TUDNIVALÓK A MERCKFORMIN SZEDÉSE ELŐTT

    Ne vegye be a Merckformint, ha:


    Címkék: MERCKFORMIN, ,

    További gyógyszerek metformin hatóanyaggal

    Új keresés