DICLOFENAC STADA 100 mg retard filmtabletta (100x) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DICLOFENAC STADA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A diklofenák-nátrium fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszer (NSAID: nem-szteroid gyulladáscsökkentő / fájdalomcsillapító).

A készítmény a fájdalom és a gyulladás tüneti kezelésére szolgál az alábbi állapotokban:

 • Heveny ízületi gyulladás (akut artritisz), az akut köszvényes rohamokat is beleértve.
 • Idült ízületi gyulladás, különös tekintettel a reumatoid artritiszre (krónikus poliartritisz).
 • Bechterew-kór (spondilitisz ankilopoetika) és a gerinc egyéb gyulladásos, reumás elváltozásai.
 • Az ízületek - beleértve a csigolyaízületeket is - nem gyulladásos eredetű, merevséggel járó fájdalmas elváltozásai (artrózis - beleértve a gerinc - spondilartrózist is).
 • A lágyrészek gyulladásával járó reumás megbetegedések.
 • Sérülés következtében kialakuló fájdalmas duzzanat, illetve gyulladás.

A készítményből a hatóanyag felszívódása késleltetett, ezért nem alkalmas a kezelés megkezdésére, amikor gyors hatás szükséges.

2. TUDNIVALÓK A DICLOFENAC STADA SZEDÉSE ELŐTT

Ne szedje a készítményt

 • ha allergiás (túlérzékeny) a diklofenák-nátriumra vagy a Diclofenac STADA egyéb összetevőjére,
 • ha korábban acetilszalicilsav vagy egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer (NSAID) bevételét követően az orrnyálkahártya duzzanata, asztmás roham, vagy bőrreakciók jelentkeztek Önnél,
 • a vérképzés és a véralvadás tisztázatlan zavaraiban,
 • fennálló vagy a korábban ismétlődően jelentkező gyomor- és nyombélfekély vagy vérzés (legalább két bizonyított, elkülöníthető fekélyes vagy vérzéses esemény) esetén,
 • ha korábban nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer-kezelést követő gyomor-bélrendszeri vérzés vagy átfúródás (perforáció) fordult elő Önnél,
 • agyi éreredetű, illetve egyéb aktív vérzések esetén,
 • súlyos máj- vagy vesefunkció-károsodás esetén,
 • súlyos szívizom-gyengeségben (szívelégtelenség),
 • a terhesség utolsó három hónapjában,
 • A Diclofenac STADA a túl magas hatóanyagtartalom miatt nem alkalmazható gyermekek és 18 évnél fiatalabb serdülőkorúak esetében.

A Diclofenac STADA fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: STADA Arzneimittel

Hatóanyag: diclofenac

Normatív TB támogatás: tfx

Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

Diclofenac Stada 100 Megnézem a teljes betegtájékoztatót

Az alábbi esetekben a Diclofenac STADA csak bizonyos feltételekkel (pl. hosszabb intervallum az adagok között, az adag csökkentése, szoros orvosi felügyelet) és fokozott óvatossággal alkalmazható. Beszélje meg kezelőorvosával azt is, ha korábban előfordult ezek valamelyike Önnél.

Gyomor-bélrendszeri panaszok esetén kerülje a Diclofenac STADA és egyéb nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) együttes szedését- beleértve a szelektív COX-2 gátlókat (ciklooxigenáz-2 gátlókat) is.

Idős betegeknél: A NSAID-kezelés idős betegeknél gyakrabban okoz mellékhatásokat, elsősorban gyomor-bélrendszeri vérzést és perforációt, néha halálos kimenetelűt is. Ezért különösen fontos az idős betegek gondos ellenőrzése.

Gyomor-bélrendszeri vérzés, fekély és perforáció esetén: Minden NSAID alkalmazása kapcsán beszámoltak gyomor-bélrendszeri vérzésről, fekélyről vagy átfúródásról, melyek halálos kimenetelűek is lehetnek, és a kezelés során bármikor kialakulhatnak, ráutaló figyelmeztető jelekkel, vagy azok nélkül, és korábbi súlyos gyomor-bélrendszeri eseményekkel, vagy azok nélkül is.

A gyomor-bélrendszeri vérzés kockázata fokozódik a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID-ok) magasabb adagjai mellett, valamint olyan betegekben, akiknek a kórelőzményében fekély szerepel, különösen akkor, ha vérzéses vagy átfúródásos szövődménnyel járt, illetve idős betegekben. Ezen betegeknél a kezelést a legalacsonyabb hatékony adaggal kell megkezdeni.

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek diclofenac hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség