Co-Irabel filmtabletta

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Co-Irabel és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Co-Irabel két hatóanyag, az irbezartán és a hidroklorotiazid kombinációja.

Az irbezartán az angiotenzin-II-receptor-antagonistaként ismert gyógyszerek csoportjához tartozik. Az angiotenzin-II egy, a szervezetben termelődő anyag, amely az erek receptoraihoz való kötődése révén, azokat összeszűkíti. Ennek következtében a vérnyomás megemelkedik. Az irbezartán megakadályozza az angiotenzin-II kötődését ezekhez a receptorokhoz, így az erek ellazulnak, és csökken a vérnyomás. A hidroklorotiazid egyike azon gyógyszereknek (az úgynevezett tiazid típusú vízhajtók), amelyek fokozzák a vizeletkiválasztást, és ezáltal csökkentik a vérnyomást.

A Co-Irabel két hatóanyaga együtt a vérnyomást nagyobb mértékben csökkenti, mint a két hatóanyag bármelyike önmagában alkalmazva.

A Co-Irabel-t abban az esetben alkalmazzák a magas vérnyomás kezelésére, amikor a vérnyomás irbezartánnal vagy hidroklorotiaziddal önmagában nem szabályozható megfelelően.

Co-Irabel filmtabletta GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag
hydrochlorothiazid, irbesartan

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal >

Gyártó:
Pharma-Regist
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

 • 150 mg/12,5 mg (30x)
 • 300 mg/12,5 mg (30x)
 • 300 mg/25 mg (30x)
Laktóz:
nincs
Glutén:
nincs
Benzoát:
nincs

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Co-Irabel szedése előtt

Ne szedje a Co-Irabel-t:

 • ha Ön allergiás az irbezartánra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
 • ha Ön allergiás a hidroklorotiazidra vagy bármely más szulfonamid származékot tartalmazó gyógyszerre,
 • ha Ön túl van a terhesség harmadik hónapján (A terhesség korai szakaszában is jobb elkerülni a Co-Irabel-kezelést – lásd a „Terhesség” című részt.),
 • ha Önnek súlyos máj- vagy veseproblémái vannak,
 • ha Önnek vizeletürítési problémái vannak,
 • ha kezelőorvosa megállapította, hogy az Ön vérében tartósan magas a kalcium- vagy alacsony a káliumszint,
 • ha cukorbetegségben szenved vagy károsodott a veseműködése és aliszkirén tartalmú vérnyomáscsökkentő gyógyszert kap.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Co-Irabel tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,

ha az alábbiak közül bármelyik vonatkozik Önre:

 • ha Önneksúlyos hányása vagy hasmenése van,
 • ha Önvesebetegségben szenved vagy veseátültetése volt,
 • ha Önnekszívproblémái vannak,
 • ha Önnek problémái vannaka májával,
 • ha Öncukorbeteg,
 • ha alacsony vércukorszint (ennek tünetei a következők lehetnek: verejtékezés, gyengeség, éhség, szédülés, remegés, fejfájás, kipirulás vagy sápadtság, zsibbadás, szapora, nagyon erős szívverés) jelentkezik Önnél, különösen akkor, ha cukorbetegség (diabétesz) miatt kezelik,
 • ha Önnekbőrfarkas nevű betegsége van (lupusz eritematózusz betegség, lupusz vagy SLE néven is ismert),
 • ha Ön primer aldoszteronizmusban szenved (egy olyan betegség, amely magas aldoszteron hormon szinttel jár, ami nátrium visszatartást, és ennek következtében vérnyomás emelkedést okoz),
 • ha volt már bőrrákja, vagy ha a kezelés során váratlan bőrelváltozást tapasztal. A hidroklorotiaziddal, különösen a nagy dózissal történő hosszú távú kezelés növelheti a bőr- és ajakrák egyes típusainak (nem melanóma típusú bőrrák) kockázatát. Védje bőrét a napsugárzástól és az UV-sugaraktól a Co-Irabel szedése alatt.
 • ha a múltban a hidroklorotiazid bevételét követően légzési vagy tüdőt érintő problémát tapasztalt (beleértve a tüdőgyulladást vagy a tüdőben felgyülemlő folyadékot is). Ha a Co-Irabel bevételét követően súlyos légszomj vagy légzési nehézség jelentkezik Önnél, azonnal forduljon orvoshoz!
  • ha Ön a következő, magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek bármelyikét szedi:
   • ACE-gátlók (például enalapril, lizinopril, ramipril), különösen akkor, ha cukorbetegséggel összefüggő vesebetegségben szenved,
   • aliszkirén.

Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizheti az Ön veseműködését, vérnyomását és az elektrolit szinteket (pl. kálium) a vérben.

Lásd még a „Ne szedje a Co-Irabel-t” pontban szereplő információkat.

Feltétlenül közölje kezelőorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy teherbe eshet). A Co-Irabel alkalmazása nem ajánlott a terhesség korai szakaszában. Tilos szedni, ha túl van a terhesség harmadik hónapján, mert súlyosan károsíthatja a magzatot, ha ebben az időszakban alkalmazzák (lásd a „Terhesség” című részt).

Tájékoztatnia kell kezelőorvosát az alábbiakról:

 • hasószegény diétát tart;
 • olyan tünetek esetén, mint például a túlzott szomjúság, szájszárazság, általános gyengeség, álmosság, izomfájdalom vagy görcsök, hányinger, hányás, vagy rendellenesen gyors szívverés, amelyek a hidroklorotiazid (a Co-Irabelben található) túlzott hatására utalhatnak;
 • ha azt tapasztalja, hogy bőre fokozottan érzékeny a napfényre, és a leégésre jellemző tünetek (mint például bőrpír, viszketés, duzzanat, hólyagképződés) a szokásosnál gyorsabban jelentkeznek;
 • ha operáció (sebészi beavatkozás), vagy altatás előtt áll;
 • ha Ön látásromlást vagy szemfájdalmat tapasztal. Ezek a tünetek a szem érhártyáján belüli folyadékfelhalmozódásra (koroideális effúzió vagy folyadékgyülem) vagy a szembelnyomás emelkedésére utalhatnak és a Co-Irabel bevételét követően órákon vagy heteken belül jelentkezhetnek. Kezeletlen esetben ez végleges látásvesztéshez vezethet. Ha előzőleg volt már penicillin- vagy szulfonamid-allergiája, akkor Önnél nagyobb a kockázat ennek kialakulására. A Co-Irabel-kezelést abba kell hagynia, és orvoshoz kell fordulnia.

A gyógyszer hidroklorotiazid tartalma miatt a doppingvizsgálat eredménye pozitív lehet.

Gyermekek és serdülők

A Co-Irabel tabletta nem adható gyermekeknek és serdülőknek (18 év alatt).

Egyéb gyógyszerek és a Co-Irabel

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A vizelethajtók, mint a Co-Irabel-ben lévő hidroklorotiazid, hatással lehetnek más gyógyszerekre. Lítiumot tartalmazó készítményeket nem szabad a Co-Irabel-lel együtt szedni orvosa szigorú ellenőrzése nélkül.

Lehet, hogy orvosának meg kell változtatnia a gyógyszerek adagját, és/vagy egyéb óvintézkedéseket tehet:

 • Ha Ön ACE-gátlót (vérnyomáscsökkentésre használt gyógyszerek) vagy aliszkirént szed(lásd még a „Ne szedje a Co-Irabel-t” és a „Figyelmeztetések és óvintézkedések” pontok alatti információt).

Vérvizsgálatok végzésére lehet szükség Önnél, ha az alábbiak valamelyikét szedi:

 • káliumpótlókat,
 • káliumtartalmú sópótlókat,
 • káliummegtakarító gyógyszereket vagy más diuretikumokat (vizelethajtókat),
 • egyes hashajtókat,
 • köszvény kezelésére szolgáló gyógyszereket,
 • terápiás célú D-vitamin pótlókat,
 • szívritmust szabályozó gyógyszereket,
 • cukorbetegség kezelésére szolgáló gyógyszereket (szájon át szedett tablettákat, mint a repaglinid vagy inzulint),
 • karbamazepint (az epilepszia kezelésére szolgáló gyógyszert).

Fontos, hogy elmondja kezelőorvosának, ha Ön egyéb vérnyomáscsökkentő gyógyszereket, szteroidokat, daganatellenes szereket, fájdalomcsillapítókat, ízületi gyulladás kezelésére szolgáló gyógyszereket vagy a vér koleszterinszintjének csökkentésére kolesztiramin és kolesztipol gyantákat szed.

A Co-Irabel egyidejű alkalmazása étellel, itallal

A Co-Irabel bevehető étkezéskor, vagy attól függetlenül is.

Ezzel a gyógyszerrel történő kezelés alatt, ha Ön alkoholt fogyaszt, fokozott szédülést érezhet felálláskor, különösen akkor, ha ülőhelyzetből áll fel, mely a Co-Irabel-ben lévő hidroklorotiazid hatásának tulajdonítható.

Terhesség és szoptatás

Terhesség

Feltétlenül közölje kezelőorvosával, ha úgy gondolja, hogy terhes (vagy teherbe eshet). Kezelőorvosa minden bizonnyal javasolni fogja Önnek, hogy hagyja abba a Co-Irabel szedését a teherbeesés előtt, vagy amint megtudja, hogy terhes, és a Co-Irabel helyett egyéb gyógyszer szedését fogja ajánlani Önnek. A Co-Irabel alkalmazása nem ajánlott a terhesség ideje alatt, és tilos szedni a terhesség harmadik hónapján túl, mivel súlyosan károsíthatja a magzatot, ha azt a terhesség harmadik hónapja után szedik.

Szoptatás

Közölje kezelőorvosával, ha szoptat vagy hamarosan szoptatni fog. A Co-Irabel alkalmazása nem ajánlott szoptató anyáknak. Kezelőorvosa egyéb kezelést választhat Önnek, ha szoptatni kíván, különösen akkor, ha gyermeke újszülött vagy koraszülöttként született.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Gépjárművezetésre és a gépek kezelésére gyakorolt hatását nem vizsgálták. A Co-Irabel a járművezetési és gépek kezelésének képességét nem valószínű, hogy befolyásolja. Azonban a magas vérnyomás kezelése során esetenként szédülés vagy fáradtság fordulhat elő. Ha ilyen tüneteket észlel, beszélje meg orvosával, mielőtt gépjárművet vezetne vagy gépeket kezelne.

A Co-Irabel nátriumot tartalmaz

A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz filmtablettánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

3. Hogyan kell szedni a Co-Irabelt?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Co-Irabel 150 mg/12,5 mg filmtabletta adagolása

A készítmény ajánlott adagja napi egytabletta. A Co-Irabel 150 mg/12,5 mg tablettát kezelőorvosa általában akkor írja fel, ha az előző kezelés nem csökkentette kellőképpen vérnyomását. Kezelőorvosa tájékoztatni fogja Önt arról, hogy a korábbi kezelésről hogyan térjen át a Co-Irabel-re.

Ha ez a dózis nem segít kellőképpen lecsökkenteni a vérnyomását, kezelőorvosa felírhatja Önnek a Co-Irabel 300 mg/12,5 mg tablettát.

Co-Irabel 300 mg/12,5 mg filmtabletta adagolása

A készítmény ajánlott adagja napi egy tabletta. A Co-Irabel-t kezelőorvosa általában akkor írja fel, ha az előző kezelés nem csökkentette kellőképpen vérnyomását. Kezelőorvosa tájékoztatni fogja Önt arról, hogy a korábbi kezelésről hogyan térjen át a Co-Irabel-re.

Ha ez a dózis nem segít kellőképpen lecsökkenteni a vérnyomását, kezelőorvosa felírhatja Önnek a Co-Irabel 300 mg/25 mg-ot.

Co-Irabel 300 mg/25 mg filmtabletta adagolása

A készítmény ajánlott adagja napi egytabletta. Ez a dózis már nem emelhető tovább. A Co-Irabel 300 mg/25 mg tablettát kezelőorvosa általában akkor írja fel, ha az előző kezelés nem csökkentette kellőképpen vérnyomását. Kezelőorvosa tájékoztatni fogja Önt arról, hogy a korábbi kezelésről hogyan térjen át a Co-Irabel-re.

Ha ez a gyógyszer nem segít kellőképpen lecsökkenteni a vérnyomását, kezelőorvosa más kezelést fog felírni Önnek.

Az alkalmazás módja

A Co-Irabelt szájon át kell szedni.

A tablettákat megfelelő mennyiségű folyadékkal (pl. egy pohár vízzel) kell lenyelni. A Co-Irabel bevehető étkezés közben vagy attól függetlenül is. Igyekezzen a napi adagját minden nap, lehetőleg körülbelül azonos időben bevenni. Fontos, hogy addig szedje a Co-Irabel-t, ameddig kezelőorvosa másképp nem rendeli.

A maximális vérnyomáscsökkentő hatást a kezelés megkezdése után 6-8 héttel fogja elérni.

Ha az előírtnál több Co-Irabel-t vett be

Ha véletlenül túl sok tablettát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához.

Gyermekek és serdülők nem szedhetik a Co-Irabel-t

A Co-Irabel nem adható 18 év alatti gyermekeknek és serdülőknek. Ha egy gyermek lenyel néhány tablettát, azonnal forduljon kezelőorvosához.

Ha elfelejtette bevenni a Co-Irabel-t

Ha véletlenül kihagyott egy napi adagot, úgy a következő adagot a szokásos időben vegye be. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Bizonyos mellékhatások súlyosak lehetnek, és orvosi megfigyelést tehetnek szükségessé.

Ritkán allergiás bőrreakciókat (kipirulás, kiütések), továbbá az arcra, az ajkakra és/vagy nyelvre korlátozott vizenyőt jelentettek az irbezartánt szedő betegek körében.

Ha a fenti tünetek bármelyikét észleli, vagy úgy érzi, hogy fullad, ne szedje a Co-Irabel-t, és azonnal forduljon kezelőorvosához.

Az alább felsorolt mellékhatások gyakoriságuk szerint a következő megállapodás alapján kerültek besorolásra:

Gyakori: 10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet

Nem gyakori: 100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet

Nagyon ritka: 10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet

Az irbezartán-hidroklorotiazid kombinációval végzett klinikai vizsgálatokban jelentett mellékhatások a következők voltak:

Gyakori mellékhatások (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • hányinger/hányás,
 • vizelési rendellenesség,
 • fáradtság,
 • szédülés (beleértve a fekvő vagy ülő testhelyzetből történő felállást),
 • a vérvizsgálat egy enzim (kreatin-kináz) szintjének emelkedését, amely az izom és a szív működését méri vagy a vese működését mérő anyagok emelkedett vérszintjét (vér urea nitrogén, kreatinin) mutathatja ki.

Ha ezen tünetek bármelyike problémát okoz Önnek, kérjük, forduljon kezelőorvosához.

Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)

 • hasmenés,
 • alacsony vérnyomás,
 • ájulás,
 • gyors szívverés,
 • kipirulás,
 • vizenyő,
 • szexuális teljesítőképességgel kapcsolatos problémák,
 • a vérvizsgálat a kálium- és a nátriumszint csökkenését mutathatja ki.

Ha ezen tünetek bármelyike problémát okoz Önnek, kérjük, forduljon kezelőorvosához.

Az irbezartán és hidroklorotiazid kombináció forgalomba kerülése óta jelentett mellékhatások

A Co-Irabel forgalomba kerülése óta egyéb mellékhatásokról számoltak be. A mellékhatások, melyek gyakorisága nem ismert, a következők:

 • fejfájás,
 • fülcsengés,
 • köhögés,
 • ízérzés zavara,
 • emésztési zavarok,
 • izom- és ízületi fájdalom,
 • májfunkciók romlása és vesefunkció károsodás,
 • a vér káliumszint növekedése,
 • allergiás reakciók, mint pl. kipirulás, kiütések, arc, ajak, száj, nyelv vagy garat vizenyő,
 • nem gyakori előfordulással sárgaságról (a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése) is beszámoltak.

Mint minden, két hatóanyagot tartalmazó kombináció esetén, az egyes összetevők szedésével kapcsolatos egyetlen lehetséges mellékhatás sem zárható ki.

Csak az irbezartán szedésével összefüggésbe hozható mellékhatások

A fent említett mellékhatásokon kívül mellkasi fájdalomról, súlyos allergiás reakciókról (anafilaxiás sokk), a vörösvértestek számának csökkenéséről (vérszegénység – a tünetek közé tartozhatnak a fáradékonyság, fejfájás, terheléskor fellépő légszomj, szédülés és sápadtság), a vérlemezkék (a véralvadáshoz szükséges vérsejtek) számának csökkenéséről és alacsony vércukorszintekről is beszámoltak.

Csak a hidroklorotiazid szedésével összefüggésbe hozható mellékhatások

Étvágytalanság; gyomorégés; gyomorgörcs; székrekedés; sárgaság (a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése); hasnyálmirigy-gyulladás, amely a has felső részén jelentkező súlyos fájdalommal jár, gyakran hányingerrel és hányással; alvászavarok; depresszió; látászavar; fehérvérsejtek hiánya, amely gyakori fertőzésekhez vezethet; láz; vérlemezkeszám csökkenés (a véralvadáshoz szükséges vérsejt); vörösvérsejtszám-csökkenés (anémia), amelyet fáradtság jellemez; fejfájás; fulladás érzése testmozgás közben; szédülés; sápadtság; vesebetegség; tüdőbetegség, beleértve a tüdőgyulladást vagy folyadék felgyülemlését a tüdőkben; a bőr fokozott nap iránti érzékenysége; érgyulladás; egy bőrbetegség, amely testszerte bőrhámlással jár; bőrfarkas, amely az arcon, a nyakon és a fejbőrön megjelenő bőrkiütésről ismerhető fel; allergiás reakciók; gyengeség és izomgörcs; szívritmuszavar; vérnyomáscsökkenés testhelyzet változtatást követően; nyálmirigyduzzanat; magas vércukorszint; cukor a vizeletben; egyes vérzsírok szintjének megemelkedése; magas vér húgysavszint, amely köszvényt okozhat.

Nagyon ritka mellékhatás(10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

Akut légzési nehézség (tünetei lehetnek többek között a súlyos nehézlégzés, láz, gyengeség, zavartság).

Nem ismert gyakoriságú: Bőr- és ajakrák (Nem melanóma típusú bőrrák), látásromlás vagy szemfájdalom a magas szembelnyomás miatt (a szem érhártyáján belüli folyadékfelhalmozódás [koroideális effúzió vagy folyadékgyülem] vagy akut zárt zugú zöldhályog lehetséges jelei).

Ismeretes, hogy a hidroklorotiaziddal összefüggő mellékhatások fokozódhatnak a hidroklorotiazid magasabb adagjainak alkalmazásakor.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5.  Hogyan kell a Co-Irabel-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Co-Irabel?

 • A készítmény hatóanyagai az irbezartánésa hidroklorotiazid.

Co-Irabel 150 mg/12,5 mg filmtabletta:

150 mg irbezartánt (irbezartán-hidroklorid formájában) és 12,5 mg hidroklorotiazidot tartalmaz filmtablettánként.

Co-Irabel 300 mg/12,5 mg filmtabletta:

300 mg irbezartánt (irbezartán-hidroklorid formájában) és 12,5 mg hidroklorotiazidot tartalmaz filmtablettánként.

Co-Irabel 300 mg/25 mg filmtabletta:

300 mg irbezartánt (irbezartán-hidroklorid formájában) és 25 mg hidroklorotiazidot tartalmaz filmtablettánként.

 • Egyéb összetevők:

Co-Irabel 150 mg/12,5 mg filmtabletta:

mannit, hidroxipropilcellulóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropilcellulóz, karboximetilkeményítő-nátrium, talkum, makrogol 6000, hidrogénezett ricinusolaj a tablettamagban és poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171), makrogol, talkum, sárga vas-oxid (E172) és vörös vas-oxid (E172) a filmbevonatban. Lásd a 2. pontban az „A Co-Irabel nátriumot tartalmaz” című részt.

Co-Irabel 300 mg/12,5 mg filmtabletta:

mannit, hidroxipropilcellulóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropilcellulóz, karboximetilkeményítő-nátrium, talkum, makrogol 6000, hidrogénezett ricinusolaj a tablettamagban és poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171), makrogol, talkum a filmbevonatban. Lásd a 2. pontban az „A Co-Irabel nátriumot tartalmaz” című részt.

Co-Irabel 300 mg/25 mg filmtabletta:

mannit, hidroxipropilcellulóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropilcellulóz, karboximetilkeményítő-nátrium, talkum, makrogol 6000, hidrogénezett ricinusolaj a tablettamagban és poli(vinil-alkohol), titán-dioxid (E171), makrogol, talkum, sárga vas-oxid (E172) és vörös vas-oxid (E172) a filmbevonatban. Lásd a 2. pontban az „A Co-Irabel nátriumot tartalmaz” című részt.

Milyen a Co-Irabel külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Co-Irabel 150 mg/12,5 mg filmtabletta:

halványrózsaszín, ovális, mindkét oldalán domború felületű, filmtabletta.

Co-Irabel 300 mg/12,5 mg filmtabletta:

fehér, kapszula alakú mindkét oldalán domború felületű, filmtabletta.

Co-Irabel 300 mg/25 mg filmtabletta:

halványrózsaszín, kapszula alakú mindkét oldalán domború felületű, filmtabletta.

14 db, 28 db, 30 db, 56 db, 56 x 1 db, 84 db, 90 db vagy 98 db filmtablettát tartalmazó buborékcsomagolás dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és a gyártó:

KRKA, d.d., Novo mesto, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Szlovénia

 

Co-Irabel 150 mg/12,5 mg filmtabletta:

OGYI-T-21632/01 14× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/02 28× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/03 30× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/04 56× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/05 56×1 buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/06 84× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/07 90× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/08 98× buborékcsomagolásban

Co-Irabel 300 mg/12,5 mg filmtabletta:

OGYI-T-21632/09 14× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/10 28× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/11 30× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/12 56× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/13 56×1 buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/14 84× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/15 90× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/16 98× buborékcsomagolásban

Co-Irabel 300 mg/25 mg filmtabletta:

OGYI-T-21632/17 14× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/18 28× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/19 30× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/20 56× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/21 56× 1 buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/22 84× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/23 90× buborékcsomagolásban
OGYI-T-21632/24 98× buborékcsomagolásban

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. január.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Vérnyomáscsökkentők kategóriában