CAELYX 2 mg/ml koncentrátum infúzióhoz (1x10 ml) adatlap

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CAELYX ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Caelyx egy daganatellenes készítmény.

A Caelyx olyan emlődaganatos betegek kezelésére adható, akik a szívbetegségek kialakulása szempontjából veszélyeztetettek. Ezenkívül, a Caelyx a petefészek-daganat kezelésére is használatos.

A daganatos sejtek elpusztítására, a daganat megkisebbítésére, növekedésének késleltetésére és a betegek túlélésének meghosszabbítására alkalmazzák.

A Caelyx egy másik gyógyszerrel, a bortezomibbal kombinációban adható a mielóma multiplex (egy vérráktípus) kezelésére is olyan betegeknek, akik korábban már legalább egy kezelést kaptak.

A Caelyx kedvezően hat Kaposi-szarkómában is, csökken a bőrelváltozás elődomborodása, festenyzettsége, sőt akár meg is kisebbedhet az elváltozás. A Kaposi-szarkóma egyéb tünetei, mint pl. a daganatot övező duzzanat is enyhülhetnek, sőt akár meg is szűnhetnek.

GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó: Janssen-Cilag International

Hatóanyag: doxorubicin

Normatív TB támogatás: 0%

Kiadhatóság: nincs adat

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

A Caelyx olyan hatóanyagot tartalmaz, amely oly módon képes kölcsönhatásba lépni a sejtekkel, hogy csak a daganatos sejteket pusztítja el. A Caelyx apró gömböcskékbe, pegilált liposzómákba zárva tartalmazza a doxorubicin-hidrokloridot, amelyek elősegítik, hogy a hatóanyag a vérkeringésből csak a rosszindulatú daganatba és ne az ép szövetekbe jusson.

2. TUDNIVALÓK A CAELYX ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Caelyxet

- ha allergiás (túlérzékeny) a doxorubicin-hidrokloridra vagy a Caelyx egyéb összetevőjére.

A Caelyx fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

- ha Önt szív- vagy májbetegséggel kezelik;

Megnézem a teljes betegtájékoztatót

További gyógyszerek doxorubicin hatóanyaggal

ÚJ KERESÉS

Hol keres

Vénykötelesség